Ekonomija   Pančevo   Najvažnije  

Regionalna privredna komora Južnobanatskog okruga: Predstavljeni programi Ministarstva privrede i Razvojnog fonda Vojvodine

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat su u Pančevu organizovale prezentaciju o raspoloživim Programima Ministarstva privrede.
Regionalna privredna komora Južnobanatskog okruga: Predstavljeni programi Ministarstva privrede i Razvojnog fonda Vojvodine

FOTO: RPK Pančevo

U pitanju su programi koji se realizuju u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Predstavljeni su Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2022. godini; Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2022. godini i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2022. godini.

Prisutne je pozdravio direktor Komore Pančevo Dr Marko Ćulibrk, izrazivši zadovoljstvo da imamo mogućnost da na jednom mestu se privrednici upoznaju sa programima Ministarstva privrede sa podsticajima za 2022. godinu, kao i raspoloživim kreditnim linijama Razvojnog fonda Vojvodine za ovu godinu.

Programe Ministarstva privrede je predstavila Tatjana Dijan iz Regionalne razvojne agencije Južni Banat.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda za razvoj imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća koji su registrovani u Agenciji za privredne registre.

Sredstva se odobravaju i za tekuće održavanje i operativne troškove u određenom iznosu, nabavku softvera i računarske opreme, mašine i opremu za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata sopstvene proizvodnje.

Tokom i nakon prezentacija privrednici su bili u prilici da postave pitanja i odmah razreše sve nedoumice.