Lepota i zdravlje  

Kantarionovo ulje moćno sredstvo za negu kože

Kantarionovo ulje moćno sredstvo za negu kože

FOTO: Pixabay

Kantarionovo ulje veoma je delotvorno u borbi sa borama, ožiljcima i bubuljicama. Tokom vremena, koža proizvodi manje elastina, te dolazi do pojave bora. Kantarion pomaže u održavaju potrebnog nivoa elastina i smanjuje nastanak finih linija i bora. Takođe se može koristiti za hidrataciju kože. Ako imate crvenilo kože ili iritacije, ovo ulje je efikasno protiv upale i ublažava svrab.

Koža lica je posebno osetljiva jer je stalno izložena spoljašnjim faktorima sredine, pa zato zahteva posebnu negu i pažnju. Kantarionovo ulje za lice pomoćiće u lečenju upornih akni i bubuljica.

Ovo ulje može se primeniti i kao sredstvo koje ubrzava oporavak kože od opekotina. Ono sadrži hipericine, tanine i flavonoide koji imaju protivupalno dejstvo, i kao takvo pomaže u epitelizaciji kože, a koristi se za lečenje ožiljaka, akni i strija. Pomaže i bržem zarastanju rana nastalih nakon operacija. 

Način primene

Za negu kože možete koristiti ulje i čaj od kantariona za ispiranje lica. Pre tretmana, umijte se i detaljno očistite kožu, a zatim na vatu nakapajte nekoliko kapi ovog ulja i dobro utrljajte na kritična mesta. Isto tako možete tretirati bubuljice.

Kantarionovo ulje je odličan saveznik u sprečavanju pojave bora, ali i u njihovom lečenju. Nanesite ovo ulje na predeo oko očiju, gde se bore najčešće pojavljuju. 

Osim što je dobro za lečenje akni, bubuljica i bora, kantarion je veoma efikasan u lečenju ožiljaka i fleka na licu, koje nastaju kao posledica tretmana, od akni ili opekotina. Redovnim korišćenjem, kantarionovo ulje učiniće da se koža oporavi, bude čista i blistava, a ten ujednačen.

Iako kantarionovo ulje ima brojna lekovita svojstva, ono izaziva ozbiljnu osetljivost na sunčeve zrake, pa ga treba izbegavati u letnjim mesecima, naročito sunčanje u vreme tretmana ovim uljem.