Lepota i zdravlje  

Kako ukloniti bubuljice preko noći

Akne su poremećaj pilosebacealnih folikula koji se razvija na licu i trupu. Ukoliko je problem sa akanama ozbiljniji, onda svakako treba doći na pregled kod dermatologa koji će prepisati individualno prilagođenu terapiju, u skladu sa godinama i polom pacijenta, kao i sa tipom njegove kože. Ukoliko problem nije veliki možete probati neki od prirodnih načina za uklanjanje bubuljica.
Kako ukloniti bubuljice preko noći

FOTO: Foto: Pixabay

Pasta za zube

Kako biste uklonile sve nečistoće sa vašeg lica, možete koristiti pastu za zube.  Lice je nakon ispiranja vodom neophodno dobro osušiti peškirom. Izvegavajte trljanje jer ćete njime proširiti bakterije iz bubuljice svuda . Malu količinu paste za zube stavite na bubuljicu i ostavite je do jutra. Pasta će isušiti bubuljicu i ubrzati njeno nestajanje.

 

Led

Jedan od načina da se oslobodite bubuljica preko noći je led. On će pomoći da se poboljša cirkulacija krvi u području bubuljice.Led će zamrznuti pore i ukloniti svu prljavštinu i višak masnoće sa vaše kože. Za postizsnje odličnih rezultata, koristite ga 3 puta dnevno ako želite da se brzo oslobodite bubuljice. 

 

Med

Med je jedan od najstarijih i najboljih lekova za bubuljice. Prirodni je antibiotik i može vam pomoći da se spreči infekcija i ubrza proces izlečenja akni. Stavite malo meda na vatu, a potom nežno masiranje kružnim pokretima pogođene oblasti. Pola sata neka odstoji na vašem licu, pa ga isperite toplom vodom.

 

Limunov sok

On je definitivno najbolji za brzo rešenje preko noći! Sok od limuna je veoma bogat vitaminom C i ima adstrigentno svojstvo, tako da će pomoći brže isušivanje bubuljice. Po mogućstvu, najbolje je koristiti sok od svežeg limuna.Vatu umočite u sveže isceđen limunov sok. Stavite vatu na zahvaćena područja i ostavite ga preko noći. Ujutru vas čeka rezultat.

Belance

Belanaca su predstavljaju idealnu namirnicu ali i prirodni lek koji će vam pomoći da se oslobodite bubuljica. Odvojite pažljivo belance od žumanceta, umutite ga, a zatim nanesete smesu na kožu zahvaćenu aknama ili bubuljicama. Neka ostane na licu do sledećeg jutra. Uklonite ga lagano sa toplom vodom. Vaša koža će biti sveža i sjajna.

 

Ulje lavande

Ulje lavande je veoma učinkovito kao sredstvo za uklanjanje bubuljice. Pomoći će da se ublaži upala kože, a vi se otarasite bubuljica do sledećeg jutra.

Natakajte ulje lavande na kožu pre odlaska na spavanje. Sledećeg jutra možete videti rezultate.