Auto Moto  

Kako se rešiti mirisa dima cigareta u automobilu?

Smrad cigareta u automobilu može biti vrlo iritantan, posebno ako ste nepušač, a kupili ste polovno vozilo. Mirisna “jelkica” neće pomoći, već napraviti još goru situaciju.
Kako se rešiti mirisa dima cigareta u automobilu?

FOTO: Pixabay

Nije lako ukloniti neprijatne mirise iz kabine, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći. Počnite s otvaranjem svih vrata i temeljnim usisavanjem površina.

Pošto završite prvi deo posla, uzmite krpu natopljenu alkoholnim sirćetom i pređite sve ispočetka. Takođe, operite prozore nekim od popularnih hemijskih sredstava.

Ponekad ni pomenute radnje nisu dovoljne, pa je potreban temeljniji pristup. Slobodno promenite filter kabine i dezinfikujte klima-uređaj. To ćete uraditi tako što ćete aktivirati najjače izduvavanje i uključite grejanje.

U tapacirunzima auta utrljajte soda-bikarbonu, pa posle nekoliko sati sve pređite usisivačem. To bi trebalo da ukloni smrad, mada uspeh nije zagarantovan. Sve zavisi od toga koliko se pušilo u kolima.

Na kraju, probajte sa alkoholnim sirćetom, zrncima kafe ili ugljem. Ostavite ih u vozilu preko noći (sirće u čaši). Oni će “vezati” smrad cigareta za sebe i umanjiti neprijatnost.