Kultura   Južni Banat   Vršac  

U galeriji vršačkog Doma vojske Izložba plakata Nenada S. Lazića

U Galeriji Doma Vojske sutra od 18 sati, biće predstavljena izložba pod nazivom “Komento”(esperanto-komentar), autora Nenada S. Lazića, diplomiranog grafičkog dizajnera iz Novog Sada. Na izložbi će biti predstavljeno 30 radova iz oblasti grafičkog dizajna.
U galeriji vršačkog Doma vojske Izložba plakata Nenada S. Lazića

FOTO: KC Vršac

"Plakat je jedno od istorijskih sredstava prenošenja ovih informacija koji je svojom efikasnom ulogom u masovnoj agitaciji, pogotovo u dva svetska rata, produžio sebi život, uprkos novim tehnološkim trendovima u oblasti masovnog komuniciranja.

  Danas plakat opstaje u svom primarnom obliku, kao štampano grafičko sredstvo, a dizajner kao njegov ultimativni stvaralac.Grafički dizajner i vizuelni umetnik Nenad S. Lazić na sebe je primio breme nekih težnji, radeći gotovo isključivo na društveno angažovanom plakatu skoro dvadeset godina unazad. Iza rada ovog novosadskog dizajnera stoje brojna realizovana rešenja, ali i prisutnost na mnogim domaćim i svetskim plakatskim smotrama. Lazić je u svojim plakatskim delima, u rasponu od pre nekoliko godina do danas, pokazao i visoku ličnu društvenu svest, naročitno kada se tematski posvetio problemu velike pandemije, ali i problemima iz domena različitih socijalanih anomalija, čime je na jednom rafiniranom nivou progovorio o društvenoj distopiji u koju se svi lagano utapamo, pokazujući i svoj kritički duh, a ne samo onaj temeljni, funkcionalan sadržaj sopstvene ličnosti”, rekao je dr Zdravko Rajčetić, teoretičar umetnosti i medija, u najavi ove izložbe.