Srbija   Politika  

Predsednik Vučić na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji: Nikada nećemo zaboraviti naše žrtve

U Kraljevu je obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, a obeležavanju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik Vučić na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji: Nikada nećemo zaboraviti naše žrtve

FOTO: prtintscreen/TVP

Predsednik Vučić je rekao da je pre 23 godine na današnji dan počeo brutalan, jeziv, zločinački, užasan, neljudski napad na jednu malu državu.

"Ta mala zemlja nikoga nije napala, nije ugrozila teritoriju druge zemlje. Taj narod je želeo da bude svoj na svome, da čuva svoja ognjišta i ništa više. Neki drugi, njih 19 velikih, najvećih, moćnih, najmoćnijih, silnih, najsilnijih su svu svoju bahatost želeli da pokažu na jednom malom, slobodarskom i nepokvarenom srpskom narodu. Naš narod nije ni znao šta ga je snašlo. Zamislite "junake" koji vas napadaju 19 na jednog. Šta kažemo na ulici kad dvojica napadnu jednog? A njih 19 su napali jednog? ", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je podsetio da siledžijske NATO države nisu želele ni da legalizuju svoju zločinačku agresiju.

"Sada hoćete da klečimo pred vama i da vam se izvinimo što ste nas tukli i što ste ubijali našu decu. Nećemo da klečimo i nećemo da molimo. Hoćemo da čuvamo sećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili. Predsednik Dodik kaže da ne može da oprosti, ali moramo da razgovaramo i da gledamo u budućnost, ali kako da zaboravimo? ", pitao je predsednik Vučić i naveo imena žrtava iz Kraljeva koje su NATO zlikovci ubili.

On je pitao NATO agresore da li je malo bilo 19 država i zašto ih nije bilo više u agresiji na srpski narod.

"Kraljevo svoje žrtve neće zaboraviti", rekao je predsednik Srbije i dodao da više nikada nećemo da krijemo da je NATO bombardovanje SRJ bila agresija na suverenu državu.

Izvor: Pink