Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Pančevački srednjoškolci posetili Sajmu turizma u Beogradu

Učenici srednje ekonomske škole u Pančevu posetili su Beogradski sajam i štand Turističke organizacije grada Pančeva i štand "Železnice Srbije" na Sajmu turizma.
Pančevački srednjoškolci posetili Sajmu turizma u Beogradu

FOTO: Josip Veber

U prisustvu profesora Ivane Jokić i Branislava Rovčanina učenici prve i treće godine turističkog smera bili su upoznati sa aktivnostima Turističke organizacije, kao i kalendarom događaja koji su predviđeni da se organizuju tokom proleća i leta. 

Beogradski Sajam turizma jedno je od važnijih mesta gde se mogu promovisati turistički potencijali i manifestacije koje ima Pančevo. 

Nakon posete pančevačkom štandu učenici su posetili i štand „Železnice Srbije“. 

Direktorka Medija centra „Železnica Srbije“ a.d. Biljana Gordić i direktor Železničkog muzeja Strahinja Vuković upoznali su učenike sa aktivnostima koje ima Medija centar kao i ulogu koju Železnički muzej ima kada je u pitanju očuvanje železničke tehničke baštine. 

Na kraju posete štandu Železnica Srbije srednjoškolcima se obratio Josip Veber, novinar Medija centra koji ih je u kratkom izlaganju upoznao sa istorijatom železnice u našim krajevima sa osvrtom na železnice u južnom Banatu i Pančevu.