Južni Banat   Kovin   Ekonomija   Najvažnije  

Odobrena sredstva Vlade Vojvodine za Specijalnu bolnicu u Kovinu

Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Kovin“ u Kovinu su dodeljena sredstva u iznosu od 8.293.542 dinara na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022. godini. Dobijena sredstva će biti iskorišćena za nabavku nove opreme.
Odobrena sredstva Vlade Vojvodine za Specijalnu bolnicu u Kovinu

FOTO: SBPB Kovin

Specijalna bolnica planira ovim sredstvima da kupi EKG aparata (7 komada), laboratorijski mikroskop, laboratorijske centrifuge, laboratorijski mikroskop trinokularni i takođe je u planu i nova opreme za bolničku kuhinju: 2 električne pećnice, 2 frižidera, električni kazan i parni kazan.

 

“Sva opredeljena sredstva za medicinsku opremu doprinose unapređenju sveobuhvatne dijagnostike i kvaliteta zdravstvene zaštite naše ustanove. Savremena oprema za laboratoriju omogućiće bolji i kvalitetniji laboratorijski rad, povećanje broja uzoraka koji se obrađuju na dnevnom nivou, uz pružanje novih laboratorijskih usluga. Postojeća oprema u našoj bolničkoj kuhinji je dotrajala i u lošem stanju, tako da će se kupovinom nove opreme u potpunosti unaprediti i ubrzati proces proizvodnje obroka, kojih se dnevno pripremi oko 3.000, kao i povećati nivo bezbednosti na radu,“ istakla je v. d. direktora SBPB ,,Kovin“ dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije.