Pančevo   Pančevo  

Uklonjena još jedna divlja deponija na Bavaništanskom putu

Radnici JKP „Higijene“ nastavljaju sa uklanjanjem divljih deponija. Ovog puta uklonili su deponiju na Bavaništanskom putu.
Uklonjena još jedna divlja deponija na Bavaništanskom putu

FOTO: JKP Higijena Pančevo

Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijene“ u Pančevu rekao je da su zaposleni u ovom kolektivu istrajni da očiste sve divlje deponije u gradu. 

"Za uklanjanje divljih deponija potrebno je angažovati dodatni broj radnika i radnih mašina. Pojedini sugrađani i firme ovakvim ponašanjem stvaraju ružnu sliku u gradu i obezvređuju trud i zalaganje radnika „Higijene“, koji pored obavljanja redovnih poslova na prikupljanju i odvoženju komunalnog otpada, stižu da sa brojnih lokacija i više puta nedeljno uklone na desetine tona kabastog otpada i šuta. Molim još jednom naše sugrađane da poštuju gradsku odluku i tamo gde je individualno stanovanje da iznose svoj komunalni otpad u kantama, kad je predviđeno po rasporedu odnošenja. Naši sugrađani koji žive u kolektivnim zgradama da koriste kontejnere i na pravilan način odlažu svoj komunalni otpad", apelovao je Marković.

Kabasti otpad građani mogu odneti na Staru deponiju, u Dimitrija Tucovića 135, radnim danima i vikendom, do 16 sati u jesenjem i zimskom delu godine. Deponovanje je besplatno. 

"Dva puta godišnje organizuju se i akcije sakupljanja i uklanjanja kabastog otpada: u proleće i na jesen. Jesenja akcija trajala je tokom celog oktobra, prolećna će biti organizovana u aprilu", rekao je Marković.