Kultura  

Nova komedija u Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu

U Narodnom pozorištu „Sterija“ počeo je rad na novoj predstavi „Otkačena prosidba“ po tekstu Zorana Božovića, u režiji Petra Pjera Rajkovića.
Nova komedija u Narodnom pozorištu „Sterija“ u  Vršcu

FOTO: Grad Vršac

U predstavi igraju : Miloš Đurović, Jovana Andrejević- Grujić, Sonja Radosavljević i Srđan Radivojević. Scenograf i kostimograf je Sofija Lučić, a za vranjanski dijelekat biće zadužen Bojan Jovanović.

Radnja predstave prati mladog profesora fonetike upoznaje mladu i ambicioznu devojku, koja mu predstavlja izazov zbog svog modernog načina govora i izgovora reči, da je nauči književnom govoru. Naravno, zaplet postaje složeniji kada se u čitavu priču umešaju njena majka i njegov otac.  Do kraja predstave, profesoru će veći izazov predstavljati da osvoji modernu devojku.  Složenim mehanizmima komedije, postiže se gradacija koja će svakom gledaocu omogućiti lični odnos i stav prema situaciji i junacima, a vrsta i količina smeha biće valorizacija dela.

„Zoran Božović je napisao aktuelnu komediju o svakodnevnim događajima i situacijama u kojima vidi dramske zaplete od velikog značaja za život. Za osnovu priče je uzeo poznatu melodramu Džordža Bernarda Šoa „Pigmalion“, ali je prilagođena našem mentalitetu i duhu vremena.“ izjavila je Snežana Udicki, direktorka NP Sterija Vršac