Politika   Politika   Srbija  

SNS pozvala građane da se izjasne na referendumu

Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je građane da izađu na predstojeći referendum, 16. januara, na kojem će se izjašnjavati o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa.
SNS pozvala građane da se izjasne na referendumu

FOTO: SNS

Na zvaničnom instagram profilu stranke objavljen je spot u kojem se ističu reči predsednika Aleksandra Vučića koji je poručio da to nije partijski, niti politički referendum i da je važan za budućnost zemlje.

„Važan je zbog toga što mi moramo da kažemo sebi hoćemo li da nastavimo svoj evropski put. Hoćemo li zaista da pokušamo da imamo nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo?“, naveo je Vučić nedavno u obraćanju javnosti, na šta se podseća u spotu.

Vučić je istakao da je važno da se izmesti pravosuđe i rad tužilaštva iz svih državnih organa, a da eksperti, ljudi koji imaju poverenje sudija, tužilaca, budu ti koji će da odlučuju o postavljenjima najvažnijim u našem pravosuđu.

„I da nevezano za to ko je na vlasti, uvek možemo da se ponosimo nezavisnim pravosuđem i samostalnim tužilaštvom“, poručio je Vučić.

Referendum o ustavnim promenama raspisan je za nedelju, 16. januar, a građani će sa „da“ ili „ne“ odgovarati na pitanje da li su za potvrđivanje akta o promeni najvišeg Ustava u oblasti pravosuđa.