Izbori 2022  

OPASAN SCENARIO I POKUŠAJ PREKRAJANJA IZBORNE VOLJE GRAĐANA Još jedan incident u Novom Sadu. Brkovićev aktivista mimo procedure, iz džepa jakne ubacio u glasačku kutiju listiće i pobegao! Izborna komisja obaveštena kao i policija

OPASAN SCENARIO I POKUŠAJ PREKRAJANJA IZBORNE VOLJE GRAĐANA Još jedan incident u Novom Sadu. Brkovićev aktivista mimo procedure, iz džepa jakne ubacio u glasačku kutiju listiće i pobegao! Izborna komisja obaveštena kao i policija

FOTO: nsuzivo.rs

Kako NS Uživo saznaje, u Novom Sadu se dogodio još jedan incident i to na biračkom mestu broj 62 u Osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada”.

  • Birač je ušao u proceduru i kada je došao do glasačke kutije izvadio je iz jakne nekoliko sivih i plavih listića koji nisu bili glasački, već nalik listićima za glasanje. On je listiće ubacio u glasačku kutiju i pobegao. Izborna komisija, kao i policija, obavešteni su o svemu – kaže izvor NS Uživo i dodaje da prema dosašašnjim saznanjima i iza ovog incidenta stoji Brajan Brković, navodni ekološki i starančki aktivista.

Kako kaže izvor NS Uživo ovakvi incidenti su jako opasni jer se čini da nisu usamljeni već deo opasnog scenarija da se prekroji izborna volja građana i izazovu incidenti i haos.

Podsetimo, ovo nije prvi incident u Novom Sadu. Jutros je Brajan  Brković u naselju Liman 2 glasačima ispred izbornog mesta psovao majku naprednjačku što je takođe prijavljeno Izboroj  komisiji.

BEZBENOSNE PROCENE ZA IZBORE BILE TAČNE: Brkovićevi lažni eko- aktivisti pokušavaju da na sve načine opstruišu izborni proces u Novom Sadu!

U toku je planska i organizovana opstrukcija izbornog procesa od strane takozvanih aktivista koji su akreditovani za posmatranje izbora! Kako reporter portala NS uživo izveštavaju sa lica mesta, na više mesta, ne samo na biračkim mestima, već i u njihovoj blizini, primećeni su samozvani aktivisti koji pokušavaju da isprovociraju glasače vređajući ih i dobacujući im pogrdne parole.

– Na nekim biračkim mestima pojavili su se glasači koji pokušavaju da ubace u glasačku kutiju papire koje su poneli sa sobom. Neko je lažno doneo spisak navodno prijavljenih glasača za glasanje van biračkog mesta i rekao da je to poslato iz Gradske izborne komisije – prenose reporteri.

Takođe, ističu da oni “namerno i veoma uočljivo koriste telefone na biračkim mestima i izgovraju imena onih koji su im dali 4.000 dinara da to urade”.

– Njima uopšte nije cilj posmatranje, već opstrukcija izbornog procesa – zaključuju.

Brkovićevi puleni i on sam ističu se u pokušajima prekrajanja izborne volje

U Novom Sadu se ranije danas dogodio još jedan incident. Tada je aktivista Brajana Brkovića, osvedočnog ekstremiste koji sebe predstavlja kao omladinskog i ekološkog borca, mimo procedure, iz džepa jakne ubacio u glasačku kutiju listiće i pobegao! Izborna komisja obaveštena kao i policija. Incident se dogodio na biračkom mestu broj 62 u Osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada”.

Ovo, međutim, nije prvi incident u Novom Sadu. Ranije jutros je Brajan Brković u naselju Liman 2 glasačima ispred izbornog mesta psovao majku naprednjačku, što je takođe prijavljeno Izboroj komisiji.

Policija i BIA imali saznanja da pojedine ekstremne grupacije spremaju haos

Da je reč o prethodno isplaniranoj i organizovanoj akciji pre nekoliko dana obelodanio je i ministar policije Aleksandar Vulin kada se saopštio da BIA i policija znaju ko sprema haos za izborni dan.

On je javnosti tada predočio operativne podatake prema kojima će na izborima pojedine grupacije pokušati da izazovu haos.

– Pokušaće da upadaju na biračka mesta, da razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za sve to će biti spremni, organizovani, u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja. Ti faktori će pokušati da kompromituju, pa i spreče izbore, ali MUP i BIA to neće dozvoliti – istakao je pre nekoliko dana ministar Vulin.

nsuzivo.rs