Hronika   Najvažnije  

MUP: Za šest sati sankcionisan 61 vozač motocikla

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu su tokom akcije pojačane kontrole vozača motocikala, za samo šest sati, sankcionisali 61 vozača, od kojih su dvojica upravlјala dvotočkašima pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
MUP: Za šest sati sankcionisan 61 vozač motocikla

FOTO: MUP

Jedan od vozača koji je isklјučen iz saobraćaja je i četrdesetosmogodišnjak koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, na Brankovom mostu upravlјao motociklom sa 2,27 promila alkohola u organizmu.

U akciji je otkriveno i 19 vozača koji su imali nepropisno postavlјene registarske tablice, 10 bez vozačke dozvole za kategoriju vozila kojim su upravlјali, a sankcionisano je i 10 motociklista zbog istekle registracione nalepnice.

Takođe, policija je isklјučila iz saobraćaja i privremeno oduzela motocikl na kojem su neovlašćeno bili postavlјeni blinkeri.

Saobraćajna policija sankcionisala je i osam vozača motocikala koji nisu nosili kacige, dvojicu zbog istekle vozačke dozvole i jednog koji je vozio u suprotnom smeru.

Apelujemo na vozače motocikala da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju motociklom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Izvor: MUP