Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Dečji stomatolozi ponovo rade na prevenciji

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona Dom zdravlja Pančevo opet obavlja redovan preventivni rad u oblasti stomatološke zdravstvene zaštite dece predškolskog i školskog uzrasta.
Dečji stomatolozi ponovo rade na prevenciji

FOTO: Dom zdravlja Pančevo

Radno angažovani na Odseku dečje i preventivne stomatologije Službe stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja Pančevo obavljaju stomatološke preglede dece, sprovode potrebne mere prevencije i angažovani su u ranom otkrivanju bolesti u oblasti stomatološke zdravstvene zaštite koja se sprovodi u predškolskim, osnovnoškolskim i srednješkolskim ustanovama grada Pančeva.

U toku ove aktivnosti, kao i unazad više decenija Uprava Doma zdravlja Pančevo ima izuzetno dobru saradnju sa Upravom predškolskih ustanova Dečja radost Pančevo i Upravama osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančevo.

Svi zaposleni u Službi stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja Pančevo učestvuju u preventivi i u narednom periodu obilaziće sve vrtiće, zabavišta, Srednje i Osnovne škole, u gradu i u svim selima.

Kako bi motivisali decu da održavaju higijenu usta i zuba u sredu 6. aprila održano je predavanje u Omoljici na temu ,,Četkicom do zdravog osmeha“ i obavljeni su stomatološki pregledi prvaka i parnih razreda učenika Osnovne škole ,,Dositej Obradović“.

Dr Vesna Milanović Lazarević i stomatološka sestra Ljiljana Krajčevski pričale su učenicima o pravilnom pranju zuba, izboru četkica, zdravoj hrani, kao i o kontrolisanom unosu slatkiša i grickalica i na modelu su im pokazale pravilnu tehniku pranja zuba.

Služba stomatološke zdravstvene zaštite nastaviće preventivne preglede dece i predavanja o higijeni usta i zuba u svim selima i u svim obrazovnim ustanovama u Pančevu.