Kultura   Vršac   Društvo   Najvažnije  

Promocija knjige "Moj put na krov Svijeta" 12. aprila u Vršcu

Gradski muzej Vršca organizuje promociju knjige jednog od najboljih evropskih alpinista Dragutina Šlagija Vujovića “Moj put na krov Svijeta”, koju je izdala JU Narodna biblioteka „Njegoš“.
Promocija knjige "Moj put na krov Svijeta" 12. aprila u Vršcu

FOTO: Gradski muzej Vršac

Promocija će se održati 12. aprila od 19 časova, a na promociji će, pored autora, govori i Aleksandar Sale Patrić, dok će medijator biti Tamara Tamči Toskić.

Knjiga opisuje kako su malena Crna Gora, Planinarsko smučarsko društvo “Javorak” i on, Dragutin Šlagi Vujović, stigli na najveći vrh sveta, Mont Everest i šta je sve tome prethodilo.

Knjiga ima 305 strana, podeljenih u sedam рoglavlja, blizu 200 kvalitetnih fotografija, pomenuto je skorо 800 ljudi, 30 planina, blizu 100 vrhova, više od 40 država i gradova, desetine reka i jezera.

U knjizi, koja je i omaž ljudima koji su stvorili “Javorak”, opisani su i usponi na planine koje su prethodile kao priprema za uspon na “krov sveta”, Vujovićev planinarski put, a predstavljene su, pored uspešno realizovanog pohoda na Everest, i dvije ekspedicije kojima je malo falilo da “dohvate nebo” i “krov svijeta” – iz 1996 i 2009. godine.