Pančevo   Pančevo   Društvo  

Bojanu Vojnovu iz Dolova uručena „Nagrada profesora Lazara Stojkovića”

Bojanu Vojnovu iz Dolova, asistentu na Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu uručena je „Nagrada profesora Lazara Stojkovića“.
Bojanu Vojnovu iz Dolova uručena „Nagrada profesora Lazara Stojkovića”

FOTO: printscreen/facebook/Bojan Vojnov

„Nagrada profesora Lazara Stojkovića” dodeljuje se mladim naučnim radnicima za zapaženi naučni rad iz oblasti agroekologije i agroekosistema.

Nagrada se dodeljuje svake treće godine od 1990. godine. 

Nagrada je uručena u Matici srpskoj.

Žiri u sastavu: prof. dr Marija Kraljević Balalić (predsednik žirija), akademik Rudolf Kastori, prof. dr Ivana Maksimović, prof. dr Branko Ćupina, dr Nada Milošević i dr Ana Marjanović Jeromela doneo je odluku da nagradu ravnopravno dodeli msr Bojanu Vojnovu, asistentu na Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, i msr Nadeždi Stojanov, istraživaču saradniku Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

O delu i značaju rada profesora Lazara Stojkovića, dugogodišnjeg potpredsednika i dobrotvora Matice srpske i prvog dekana Poljoprivrednog fakulteta, govorio je akademik Rudolf Kastori. 

Nakon dodele nagrada, dr Milica Rat, naučni saradnik Departmana za biologiju i ekologiju, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu održala je predavanje „Njivske i druge gajene vrste u 230. godina starom herbarijumu Andrije Volnog”.