Društvo   Lepota i zdravlje  

Počinju prijave za besplatne dermatološke preglede širom Srbije

Prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom, počinje sutra, 15. aprila, i trajaće do 8. maja širom Srbije u državnim i privatnim klinikama.
Počinju prijave za besplatne dermatološke preglede širom Srbije

FOTO: Pixabay

Prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom, počinje 15. aprila, i trajaće do 8. maja širom Srbije u državnim i privatnim klinikama.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži, mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija, dok svi ostali građani preventivni pregled mogu zakazati telefonom 0800222888, tokom 6. i 7. juna u periodu od 8 do 20 časova.

Besplatni pregledi građana organizuju se ponovo širom Srbije posle dve godine odlaganja zbog epidemije Covid-19 .

Kako se navodi u saopštenju, i pored svih poteškoća koje je prouzrokovao kovid, Srbija je tokom prošle godine bila jedina zemlja u Evropi koja je imala aktivnosti u okviru Euromelanom kampanje.

Ističe se da će ovogodišnja kampanja Euromelanom Srbija imati veći obim aktivnosti sa ciljem edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože.

druKampanju Euromelanom Srbija su i ove godine podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo omladine i sporta.