Južni Banat   Kovin  

Opština Kovin: 8 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Opština Kovin je obezbedila sredstva za sufinansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u iznosu od 8.000.000 dinara. Od toga je 4.000.000 dinara opredelila opština Kovin, a 4.000.000 dinara Uprava za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti.
Opština Kovin: 8 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

FOTO: Opština Kovin

Donet je Pravilnik o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote po osnovu javnog poziva za sufinansiranje programa energetkse sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Takođe je usvojen i Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača termotehničkih instalacija i ugradnju solarnih kolektora za centralnu primenu potrošnje tople vode po javnom pozivu uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti.

Opštinsko veće je donelo i Rešenje o obrazovanju Komisije za realizaciju energetske sanacije, kojom će predsedavati Slađana Ćirikovački, koordinatorka grupe za lokalni ekonomski razvoj (LER).

Sva akta u vezi sa merama za unapređenje energetske efikasnosti u 2022. godini kao i javne pozive koji slede u narednom periodu za privrednike i građane, nalaze se na sajtu Opštine Kovin.