Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Izložba ,,Železnica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“ otvorena u Narodnom muzeju Pančeva

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva otvorio je izložbu fotografija „Željeznica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“ autora Josipa Vebera u Narodnom muzeju.
Izložba ,,Železnica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“ otvorena u Narodnom muzeju Pančeva

FOTO: printscreen/youtube/TVP

Otvaranju izložbe su prisustvovali i predstavnici delegacija gradova Herceg Novog i Trebinja, železničkih kompanija iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i turističkih organizacija.

Tom prilikom gradonačelnik Stevanović je pozdravio prisutne i poželeo svim gostima dobrodošlicu u Pančevo.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde sa vama, da se svi zajedno podsetimo kako je izgledala nekada železnica u Boki, Trebinju i okolini, kao i kakav je bio njen značaj. Ovih devedesetak fotografija nastalih tokom prošlog veka nas vraćaju kroz vreme i podsećaju ne samo na značaj železnice, već i istoriju mesta kroz koja je prolazila. Upravo iz tog razloga ova izložba ima posebnu vrednost. Ovo je prilika i da se mlađe generacije upoznaju sa periodom kada je železnica bila važno prevozno sredstvo, pa čak u nekim momentima i jedino,  istakao je Aleksandar Stevanović.

Fotografije „Željeznica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“ u Narodnom muzeju Pančeva biće izložene do 7. maja 2022. godine.

Izložba koja je predstavljena sastoji se od devedeset fotografija nastalih u periodu od 1901. do 1976. godine.