Politika   Najvažnije  

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić prisustvo prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022" na aerodoromu u Batajnici.
Predsednik Srbije Aleksandr Vučić prisustvo prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022"

FOTO: Instagram: @buducnostsrbijeav

Tom prilikom vrhovni komandant održao je moćan govor koji bi trebalo da uđe u istorijske udžbenike!

 

- Ja sam predsedenik Republike Srbije i donosiću odluke u skladu sa interesima Republike Srbije. Baš me briga i za zapadne ambasade i za istočne ambasade, baš me briga i za Amerikance i za Ruse i za Evroplajne i za sve ostalo. Donosiću odluke u skladu sa interesima Republike Srbije, makar sam na svetu ostao, izabran sam i ovih 5 godina ću tako da donosim odluke u korist Srbije i u korist njenih građana. Živel Srbija, ponosan na našu Vojsku, ponosan na našu zemlju, sve najbolje vam želim - rekao je predsednik Vučić. 

 

 

Jedinica Garde Vojske Srbije predsedniku Vučciću predala je raport.

Nakon toga usledio je dinamički prikaz izložene vojne opreme i naoružanja VS.

 

Osim predsednika, prikazu prisustvuju srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Skupštine Ivica Dačić.

 

Na prikazu učestvuje više od 1.000 pripadnika VS, više od 300 borbenih sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 aviona, helikoptera i daljinski upravljivih letelica.

 

Najatraktivniji deo prikaza biće letovi aviona Ratnog vazduhoplovstva, a leteće svi tipovi aviona kojima Ratno vazduhoplovstvo raspolaže- MIG-29,orao, G-4 Super Galeb i Lasta, kao i helikopteri Mi-35M, Mi-17, Mi-8 i „Erbasovi” H-145M.