Južni Banat   Društvo  

Novo vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom Specijalnoj bolnici „Kovin“

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ dobila je savremeno putničko vozilo za prevoz pacijenata sa hendikepom.
Novo vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom Specijalnoj bolnici „Kovin“

FOTO: SBPB Kovin

Tim povodom organizovan je svečani prijem ključeva i vozila ispred Specijalne bolnice „Kovin“. Prijemu je prisustvovalo rukovodstvo i osoblje ustanove.

„Naša bolnica zbrinjava neurološka stanja kod pacijenata, akutna i psihogerijatrijska stanja. Novo vozilo za prevoz hendikepiranih lica prilagođeno je potrebama naših pacijenata, invalida, nepokretnih bolesnika i starih lica i od velikog je značaja za ustanovu. Sada smo mirni sa saznanjem da će naši pacijenti imati siguran i bezbedan prevoz ka drugim ustanovama sekundarne zdravstvene zaštite i ustanovama tercijarne zdravstvene zaštite radi konsultativnih pregleda, dijagnostike i hitnih intervencija. Zahvaljujući ovoj donaciji, vozilo će nam izuzetno značiti za unapređenje kvaliteta rada zdravstvene ustanove u korist svih naših pacijenata i zaposlenih i kako bi se istovremeno unapredili dijagnostički i terapijski protokoli. Ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj pomoći i podršci u poboljšanju uslova zdravstvene nege i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite,“ izjavila je dr Jovanka Petrović, v. d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ Kovin.

Vozilo je obezbeđeno u sklopu Projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19“ Ministarstva zdravlja, a u skladu sa Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Vrednost novog vozila je 4.697.531,12 dinara.