Južni Banat   Pančevo   Najvažnije  

Počelo 21. Republičko takmičenje medicinskih škola u Pančevu

Pančevo je ove godine domaćin 21. republičkog takmičenja medicinskih škola u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja.
Počelo 21. Republičko takmičenje medicinskih škola u Pančevu

FOTO: Grad Pančevo

Republičko takmičenje medicinskih škola u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, koje organizuje Medicinska škola „Stevica Jovanović“ iz Pančeva, u periodu od 6. do 7. maja, otvoreno je u prisustvu Tatjane Božić, članice Gradskog veća grada Pančeva zadužene za obrazovanje.

Prvog dana pored svečanog otvaranja takmičenja u Narodnoj bašti, organizovano je takmičenje iz realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja, u školi, gde ekipe glume situacije u kojima se povređuju ljudi i zbrinjavanje istih.

Drugog dana je predviđeno takmičenje iz prve pomoći na Čardaku, Deliblatska peščara, gde ekipe na više punktova imaju zadatak da prepoznaju povrede i zbrinu „povređene“. Za ekipe su povrede nepoznate i treba da ih prepoznaju i adekvatno reaguju na njih.

Učestvuju škole iz Subotice, Kraljeva, Kragujevca, Niša, Beograda, Sremske Mitrovice, Užica, Smederevske Palanke i Valjeva.