Najvažnije   Servisna Informacija   Južni Banat  

Putevi u Južnom Banatu prohodni

U toku je čišćenje lokalnih putnih pravaca zbog obilnih snežnih padavina.
Putevi u Južnom Banatu prohodni

FOTO: Opštine južni Banat

Pančevo

Sneg koji u Pančevu pada od jutros za sada ne ometa odvijanje saobraćaja. Zimska služba je na terenu, u drugom je stepenu pripravnosti. Trenutno su 7 vozila angažovano na čišćenju snega sa puteva prvog prioriteta i na posipanju soli. Svi putevi u Gradu Pančevu su prohodni, a Zimska služba se trenutno nalazi u drugom stepenu pripravnosti,  kaže direktor ovog preduzeća Slave Bojadžievski. Na terenu je sedam vozila i trenutno se čiste ulice prvog prioriteta.

Vršac

Trenutne snežne padavine ne stvaraju probleme na teritoriji Grada Vršca. Ekipa zimske službe veoma je ažurna i konstantno prati stanje gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva. Posebnu pažnju daju stanju gradskih saobraćajnica prvog prioriteta kao i svih opštinskih puteva.

Obilaze se kritične tačke: put ka crvenom krstu, Put ka Šušari zbog vetra, kako ne bi doslo do stvaranja Smetova. Obilaze se pravci ka Markovcu, Sočici, Vatinu, Vojvodincima.

Alibunar

Služba JKP “Univerzal”, u punom kapacitetu, prisutna je na terenu sa svim raspoloživim vozilima i aktivno radi na čišćenju snega kako sa lokalnih puteva i ulica, tako i ispred institucija koje su od javnog značaja za građane opštine Alibunar, iako sneg koji ne prestaje da pada otežava taj posao.

Vozačima se savetuje da budu oprezni u saobraćaju i brzinu kretanja prilagode zimskim uslovima na putevima.

Opovu

Opovački komunalci su na terenu, a kako navodi direktor JP „Mladost“ Opovo Igor Vujić, za čišćenje puteva i bacanje soli angažovane su i mašine lokalnih firmi.

Na terenu su i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev, koji su obišli deonicu puta Baranda – Sakule gde u ovakvim situacijama mogu biti potencijalno kritične situacije zbog snežnih nanosa.Čiste se putevi prvog prioriteta, a uskoro se očekuju i vozila Štrabaga zaduženog za čišćenje regionalne saobraćajnice.

Plandište

Zimska služba Javnog preduzeća "Polet" Plandište od ranih jutarnjih časova aktivno radi na čišćenju puteva i posipanju soli na lokalnim putnim pravcima prvog i drugog reda.U skladu sa planom rada zimske službe prioritet je prohodnost lokalnih saobraćajnica na putnim pravcima Veliki Gaj-Kupinik-Plandište, Banatski Sokolac-Miletićevo-Hajdučica.Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu, sa najvišim stepenom pripravnosti i angažmana.Kako je saopšteno iz centrale zimske službe, svi raspoloživi kapaciteti mehanizacije će biti na terenu koliko god to bude potrebno kako bi se saobraćajnice očistile za nesmetano i bezbedno kretanje vozila.

Kovačica

U toku je čišćenje lokalnih putnih pravaca zbog obilnih snežnih padavina.Zimske službe opštine Kovačica od jutros su na terenu kako bi čišćenje lokalnih putnih pravaca, odnosno, ulica prvog i drugog prioriteta proteklo prema planiranoj dinamici. U čišćenje uključeno je 3 kamiona, 3 traktora, 4 kombinovane mašine, navodi Zlatko Sianta, direktor JKP Elan iz Kovačice, a pored komunalaca, na terenu su i vatrogasci u Debeljači.S obzirom na to da sneg pada jakim intenzitetom, radnici će na terenu biti tokom celog dana.