Ekonomija  

Vršačko pozorište od Pokrajine dobilo 32,6 miliona za novu opremu

Grad Vršac potpisao je ugovor kojim je od Pokrajinske vlade dobio 32,6 miliona dinara za opremanja Narodnog Pozorišta “Sterija” sa savremenom opremom za svetlo, zvuk i video.
Vršačko pozorište od Pokrajine dobilo 32,6 miliona za novu opremu

FOTO: NP "Sterija" Vršac

Grad Vršac potpisao je danas ugovor kojim je od Pokrajinske vlade dobio 32.6 miliona dinara za opremanja Narodnog Pozorišta “Sterija” sa savremenom opremom za svetlo, zvuk i video.

Zvanična ceremoja potpisivanja ugovora za finansiranje projekata iz oblasti kulture od strane Pokrajine preko konkursa održana je u prostorijama Kulturnog centra u Staroj Pazovi.

Ugovore je podelio predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Dragana Milošević.

Grad Vršac je preko ovog konkursa dobio kapitalni projekat opremanja Narodnog Pozorišta Sterija sa savremenom opremom za svetlo, zvuk i video, vredan 32,6 miliona dinara.

Ovim projektom, predviđeno je da Narodno pozorište bude u samom vrhu kulturnih ustanova u Vojvodini i šire.

Preko konkursa je finansirano 8 projekata, ukupne vrednosti 265 dinara, od kojih 6 projekta renoviranja kulturnih ustanova i 2 projekta za opremanje savremenom tehničkom opremom, medju kojima i projekat lokalne samouprave Grada Vrsca, namenjen pozoristu.

U ime Grada dodeli je prisustvovao član Gradskog veća za kulturu dr Trajan Kačina.