Pančevo   Pančevo  

Maja Vitman: Saobraćaj se odvija neometano, Pančevo spremno dočekuje predstojeći minus

Zimska služba u Pančevu intenzivno radi od ranih jutarnjih časova. Trenutno je u trećem stepenu pripravnosti, što znači da puteve prvog prioriteta čisti 9 kamiona sa raonikom i posipačem soli.
Maja Vitman: Saobraćaj se odvija neometano, Pančevo spremno dočekuje predstojeći minus

FOTO: printscreen/youtube/TVPA

Gradska menadžerka Maja Vitman danas je obišla gradske saobraćajnice kako bi se uverila u stanje na terenu.Prema njenim rečima, saobraćaj se odvija neometano i glavne saobraćajnice su prohodne.

- So je posuta čime je urađena priprema za snežni pokrivač koji je počeo da se stvara nešto posle 9 sati prepodne, sa početkom prvih snežnih padavina. Sneg je do 12 sati padao jačim intenzitetom. Zimska služba je u trećem stepenu pripravnosti. Na terenu je trenutno devet vozila koji čiste puteve prvog prioriteta kako u gradu, tako i selima na teritoriji grada Pančeva kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje saobraćaja. Osnovni prioritet je čišćenje ulica prvog prioriteta i opštinskih puteva na teritoriji Pančeva, kako bismo obezbedili nesmetano funkcionisanje svih delova grada. Istovremeno se čiste kako ulice u samom Pančevu, tako i ulice u naseljenim mestima. Apelujemo na vozače da prilogode brzinu svojih vozila i vode računa o svim učesnicima u saobraćaju, posebno pešacima, kaže Maja Vitman.

Maja Vitman dodaje da će Zimska služba raditi na terenu tokom čitavog dana i noći.

- Prema hidrometorološkim izveštajima posle 16 časova ne bi trebalo više da bude padavina. Ipak, za noć se najavljuje minus 7 stepeni. Pripremamo se za noć i predstojeće niske temperature, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.
 

Zaposleni u Radnoj jedinici "Čistači" JKP „Higijene“ od jutros čiste prilaze javnim ustanovama. Nastaviće da uklanjaju sneg i sa pešačkih staza i autobuskih stajališta čim bude prestao da pada, jer im otežava posao i trud da sve bude prohodno.

Autobusi pančevačkog „Pantransporta“ za sada saobraćaju po aktuelnom redu vožnje, bez izostanaka i sa kašnjenjima oko pet do deset minuta u gradskom, i oko 15 minuta u prigradskom saobraćaju.