Južni Banat   Kovin  

Školski orkestri iz Deliblata i Mramorka najbolji u Vojvodini

Na 60. Muzičkom festivalu dece Vojvodine, koji je održan u nedelju, 15. maja u Bačkoj Topoli, orkestri osnovnih škola iz Deliblata i Mramorka proglašeni su za najbolje.
Školski orkestri iz Deliblata i Mramorka najbolji u Vojvodini

FOTO: Opština Kovin

Orkestar OŠ „Sava Maksimović“ iz Mramorka osvojio je zlatnu medalju sa 95 osvojenih bodova, a orkestar OŠ „Paja Marganović“ iz Deliblata sa osvojenih 98 bodova ujedno je i najbolji orkestar festivala.

Orkestar iz Deliblata je nastupio sa 27 članova, a Mramorka sa 35.

Oba orkestra učestvovaće na republičkom takmičenju koje će se održati 22. maja u Karlovačkoj gimnaziji.

„U koncertnoj sali OŠ „Nikola Tesla“ u Bačkoj Topoli, u srdačnoj i toploj amosferi, nakon dve godine tišine usled pandemije, ponovo su odjeknuli zvuci dečjih orkestara i glasovi horova. Atmosfera je bila zaista neverovatna, sa velikom željom profesora i dece da muzička scena Festivala opet oživi. I ništa nije bilo lepše gledati kao druženje dece naše dve škole, koja su se međusobno bodrila. Jedna prava harmonija dečjeg talenta, dečje dobrote i malog broja nas preostalih entuzijasta. Veoma sam srećna što će obe škole, ovako sjedinjene, predstaviti svoje umeće na 22. Republičkoj smotri orkestara i horova osnovnih šola i osnovnih muzičkih škola, koje će biti održano u Sremskim Karlovcima, u svečanoj sali Karlovačke gimnazije, 22. maja“, kaže profesorka Violeta Pomar, koja sa svojim đacima godinama ostvaruje fantastične rezultate u oblasti muzičke kulture.

Nastavnica Violeta Pomar ističe da posebnu zahvalnost iskazuju Željku Markoviću i Centru za kulturu Kovin za organizaciju prevoza dece i obezbeđene lanč-pakete, kao i pratiocu-roditelju, Ivani Staniš, koja je pomogla u vođenju ove brojne grupe.