Pančevo  

Gradonačelnik Stevanović obišao radnike zimske službe

Snežne padavine nisu iznenadile nadležne službe ne teritoriji grada Pančeva. Zaposleni u JKP "Higijena" radili su u u tri smene.
Gradonačelnik Stevanović obišao radnike zimske službe

FOTO: printscreen/youtube/TVPA

Zimska služba je juče ceo dan i celu noć čistila sneg na teritoriji Grada Pančeva. Čiste se lokalni putevi, ulice, posipa se so. Radnike zimske službe sinoć je obišao i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Zimska služba je u trećem stepenu pripravnosti. Prema rečima gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića koji je obišao rad službi sneg se čistio i tokom noći.  Nakon ulica prvog prioriteta, čistiće se sneg sa ulica drugog prioriteta.

- Spremno smo dočekali snežne padavine u našem gradu. Zimska služba je aktivna od momenta kada je počeo da pada sneg i biće aktivna do kada je god to potrebno. Što se tiče održavanje kolovoza, 24 časa službe rade. Devet kamiona čiste ulice provg prioriteta a posle ćemo početi i sa ulicama drugog prioriteta. Radićemo dok ne uklonimo kompletan sneg sa svih ulica u našem gradu, istakao je Stevanović.

Radnici JKP “Higijena” neprekidno rade i čiste sve javne površine za koje je ovo preduzeće nadležno

- Radnici svih nadležnih službi i preduzeća sa teritorije Grada Pančeva nastaviće da čiste sneg i dan i noć, kako bi svi mogli da od ponedeljka obavljaju nesmetano svoje obaveze. 180 kilometara puteva prvog prioriteta se čiste, od kojih 60 kilometara su opštinski putevi ka našim selima i mogu da kažem da su svi putevi prohodni i da nemamo većih problema i zastoja u saobraćaju. Radnici JKP "Higijena" su angažovani na održavanju pešačkih prelaza i staza, prilaza ustanovama. Čišćeni su prolazi ka Opštoj bolnici, Domu zdravlja, covid ambulanti. Oni će raditi u tri smene dok ne očiste sav sneg, kako bi staze bila prohodne - poručio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Svi putni pravci na teritoriji Južnog Banata su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano. Prema prognozi, narednih dana nas očekuju niske temperature.