Južni Banat   Kovin  

Dečji festival pozorišnih predstava u Kovinu završen dodelom nagrada najboljima

Među 14 dečjih pozorišnih ekipa, prvo mesto zauzela je ekipa iz Mionice, drugo mesto iz Kovina i treće iz Kragujevca.
Dečji festival pozorišnih predstava u Kovinu završen dodelom nagrada najboljima

FOTO: printscreen/facebook/Crveni krst Kovin

Crveni krst Srbije po sedmi put organizovao je dvodnevni festival pozorišnih predstava u okviru programa “Promocija humanih vrednosti”.
Domaćin i suorganizator festivala je Crveni krst Kovin.

Na Festivalu je učestvovalo oko 170 predstavnika iz 14 organizacija Crvenog krsta – deca, prosvetni radnici, edukovani mladi volonteri Crvenog krsta i osobe profesionalno angažovane u Crvenom krstu iz Kikinde, beogradskih opština Voždovac, Stari grad, iz Šapca, Novog Sada, Kragujevca, Ivanjice, Mionice, Negotina, Kraljeva, Užica, Subotice, Rume, Kovina.

Pozorišne predstave, kao jedna od razvojnih aktivnosti ovog programa, predstavljaju specifičan način prenošenja znanja. Tokom ove manifestacije „mali glumci“ su putem 14 tematskih pozorišnih predstava ukazali na problem vršnjačkog nasilja, neadekvatnog korišćenja savremenih oblika komunikacije, diskriminacije ali i značaj promocije tolerancije i uvažavanja različitosti. Svoje poruke su uputili i učenicima osnovnih škola iz Kovina koji su prisustvovali ovom skupu.

U osmišljavanju tematskih pozorišnih predstava učestvovali su edukovani mladi volonteri Crvenog krsta, prosvetni radnici koji su uključeni u realizaciju Programa i stručna služba Crvenog krsta u gradovima i opštinama.

Program Promocija humanih vrednosti ima za cilj smanjenje nasilja među mladima. Teme Programa su: tolerancija, nenasilna komunikacija, lični, grupni i kulturalni identitet i poštovanje različitosti, prevencija diskriminacije i stigmatizacije, rodna ravnopravnost, dečja prava i prevencija nasilja u elektronskim medijima.