Južni Banat   Kovačica   Društvo  

Gulašijada u Debeljači okupila rekordnih 56 ekipa

Tradicionalna "Gulašijada" u Debeljači ove godine okupila je sve one željne dobrog ukusa, lepog druženja i takmičarske atmosfere
Gulašijada u Debeljači okupila rekordnih 56 ekipa

FOTO: Opština Kovačica

Gotovo rekordna posećenost na debeljačkom vašarištu, okupila je čak 56 ekipa. Pored "Gulašijade", održan je i tradicionalni dečiji karneval učenika Osnovne škole "Moša Pijade" iz Debeljače.

Karneval se održava skoro tri decenije, a uvek je izazov za sve kreativce, kako decu tako i roditelje i učitelje. Karnevalska povorka defilovala je Debeljačom, od škole do bine na debeljačkom vašarištu.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Debeljača, Stevan Lazički, rekao je da su tu bili i predstavnici dve opštine iz Mađarske, ekipe iz Crepaje, Orlovata, Barande, Kovačice.

On se zahvalio pokroviteljima i sponzorima, bez kojih ne bi bilo moguće održati tako dobru manifestaciju. Lazički naglašava da je žiri bio potpuno nezavistan i da je imao troje članova.

Treće mesto osvojila je ekipa "Pecaroši", drugo ekipa iz Titela, a prvo mesto osvojila je ekipa iz Ortiloša iz Mađarske. Svaka ekipa osvojila je kotliće različite zapremine, pehare i medalje.