Južni Banat   Kovin   Društvo  

Vredna donacija knjiga za školu u Mramorku

Dobitnici Svetosavske nagrade 2022. Godine, akademik prof. dr Ljubiša Stojmirović sa svojim timom „Knjigom do saznanja“ donirali su vredne naslove školskoj biblioteci u Mramorku.
Vredna donacija knjiga za školu u Mramorku

FOTO: OŠ Mramorak

Profesor Stojmirović, zajedno sa msc Dejanom Baljakom, posetio je školu u Mramorku i školskoj biblioteci donirao najdragoceniji dar- knjige.

Profesor se u školskoj biblioteci obratio učenicima i prisutnim nastavnicima lepim rečima, a sve u cilju negovanja kulture čitanja i razvijanja pozitivnog odnosa prema knjizi i pisanoj reči.

Učenica 4. razreda Lara Buljugić koja je predstavljala mramoračku školu, opštinu Kovin, južnobanatsku zonu i AP Vojvodinu na ovogodišnjoj 53. smotri recitatora Srbije govorenjem stihova na rumunskom jeziku, odrecitovala je pesmu „Gosti proleća“-Vasile Aleksandri. Profesor je na kraju susreta napisao svoj utiske o našoj školi rečima: „A šta je lepše nego družiti se sa predivnom decom u veselom kolektivu u OŠ u Mramorku.“

Direktorka škole Ljiljana Krničan je, u ime kolektiva, izrazila veliku zahvalnost profesoru Stojmiroviću i njegovom timu na donaciji sa željom da i u narednom periodu nastave uspešnu saradnju.