Pančevo   Pančevo  

Dolovačka "Vinarijada" od 11. do 13. februara

Članovi Udruženja vinara i vinogradara "Sveti Trifun" iz Dolova i ove godine organizuju tradicionalnu "Vinarijadu" koja je stigla do 24. izdanja.
Dolovačka "Vinarijada" od 11. do 13. februara

FOTO: Printscreen/Facebook/Udruženje vinara i vinogradara Sveti Trifun

Promocija 24. “Vinarijade održaće se u Pančevu, u utorak, 08. februara 2022. godine u periodu od 11 do 16 časova. Pančevci i gosti Pančeva imaće priliku da se upoznaju sa programom manifestacije, kao i da probaju vina organizatora - Udruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun“ iz Dolova.

Prijem uzoraka mladih vina za takmičenje biće organizovano 11. februara od 15 do 20 sati u prostorijama Doma kulture u Dolovu. Organizatori kažu da učesnici koji nisu sa teritorije grada Pančeva, uzorke treba da šalju poštom. Jedan uzorak čine dve boce bina. Cena po uzorku je 200 dinara.

U subotu, 12. februara, biće održana promocija "Vinarijade" na pijačnom trgu u Dolovu, gde će svi prisutni imati prilike i da degustiraju vina svih vinara. 

U nedelju, 13. februara, biće organizovan obilazak vinograda Udruženja "Sveti Trifun", gde će se uz prisustvo sveštenika obaviti simbolično orezivanje vinograda, kao i rezanje slavskog kolača.

Foto: facebook/ Udruženje vinogradara i vinara "Sveti Trifun" Dolovo