Južni Banat   Pančevo   Društvo  

Udruženje "Na pola puta" u akciji sadnje u Narodnoj bašti u Pančevu

Članovi Grupe za samozastupanje udruženja “Na pola puta” organizovali su akciju sadnje u Senzornoj bašti u Narodnoj bašti u Pančevu.
Udruženje "Na pola puta" u akciji sadnje u Narodnoj bašti u Pančevu

FOTO: Udruženje "Na pola puta"

Ovaj prostor u Narodnoj bašti JKP “Zelenilo” ustupilo je udruženju za podizanje bašte.

“Sadili smo majčinu dušicu, origano, nanu, ruzmarin, lavandu i druge biljke koje imaju lekovito dejstvo i utiču pozitivno na naša čula. Osim toga, postavljene su i kućice za ptice i insekte, a i klupe na kojima će posetioci moći da uživaju u svim blagodetima bašte”, kažu iz Udruženja “Na pola puta”.

Senzorna bašta biće uskoro i svečano otvorena, a tada će biti uručene i nagrade za prva tri likovna rada koja su osvojila najviše glasova na likovnom konkursu ,,Moja bašta mašta”.

Preostalih 17 crteža koji su takođe ušli u uži izbor biće izloženi širom Narodne bašte.

Grupu samozastupnika čine osobe sa intelektualnim teškoćama osnažene da govore u svoje ime i da prepoznaju svoja prava i odgovornosti, a članovi su Udruženja “Na pola puta”.

Senzorna bašta deo je projekta ,,Priroda je i naša stvar” koji se sprovodi u okviru projekta ,,Zeleni inkubator” Mladih istraživača Srbije, Beogradske otvorene škole i Inžinjera zaštite životne sredine uz finansijsku podršku Evropske unije.