Bela Crkva   Društvo  

Bronzana medalja za podvodne fotografe iz Bele Crkve na međunarodnom takmičenju

Marija Maša Kerkez i Aleksandar Pejčić, deo tima podvodnih fotografa Kluba za podvodne aktivnosti "Bela Crkva", nakon uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije ostvarili su značajan uspeh na Mareš – Međunarodnom podvodnom foto maratonu Kup 2022 na ostrvu Rab u Republici Hrvatskoj.
Bronzana medalja za podvodne fotografe iz Bele Crkve na međunarodnom takmičenju

FOTO: KPA "Bela Crkva"

Na takmičenju je učestvovalo oko 120 takmičara iz 14 zemalja, a takmičenje je predstavljalo i nezvanično prvenstvo sveta jer nije ograničavalo broj takmičara iz jedne zemlje. Konkurencija je bila izuzetno jaka, mnogim takmičarima iz Evrope je ovo bilo i izborno takmičenje za ulazak u reprezentaciju i kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u oktobru.

Članica kluba za podvodne aktivnosti "Bela Crkva", Marija Kerkez uz svog mentora Aleksandra Pejčića uspela je da bude jedini takmičar iz Srbije koja se okitila medaljom i to bronzanom u kategoriji KREATIVA klasa kompakt aparata.

“Izuzetan uspeh naše takmičarke još jednom je Belu Crkvu doveo u žižu svetskog interesovanja, a nas koji vodimo klub da se potrudimo da stvorimo još bolje uslove našim takmičarima jer svojim rezultatima to i zaslužuju. Sve čestitke Mariji Kerkez i Aleksandru Pejčiću”, rekao je Dragan Perašević, predsednik KPA “Bela Crkva”.