Vršac   Društvo   Najvažnije  

Svečano otvorena izložba "Vršac i Vrščani na poštanskim markama"

Izložba “Vršac i Vrščani na poštanskim markama” priređena je u foajeu Kongresne dvorane Centra Milenijum, povodom obeležavanja gradske slave Svetog Teodora Vršačkog.
Svečano otvorena izložba "Vršac i Vrščani na poštanskim markama"

FOTO: Grad Vršac

Izložbu su svečano otvorili gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i zamenik upravnika Univerzitetske biblioteke u Beogradu dr Adam Sofronijević.

Izložba je dar „Pošte Srbije“ Vršcu i Vrščanima koji će izložbu u narednom periodu moći da pogledaju u holu Gradske kuće.

Autor izložbe je Aleksandar Despotović, a grafički je realizovala Nadežda Skočajić. Izložba obuhvata izbor filateličkih izdanja-poštanskih maraka, čija je tema Grad Vršac i znameniti Vrščani.

“Proces nastanka ove izložbe nije bio težak, a ni dug, jer su na njoj radili istaknuti stručnjaci iz ove oblasti. Poštanske marke iskaz su važnosti određene teme za državu Srbiju, uzimajući u obzir da je grad Vršac jedan od retkih koji može da se podiči tako dugom i bogatom istorijom, kulturnom istorijom, prelepom i očuvanom prirodom i brojnim značajnim pojedincima. Nije slučajno što je Vršac, zahvaljujući „Pošti Srbije“, prvi među gradovima, koji je prezentovan na ovakav način”, izjavio je dr Sofronijević.