Pančevo   Pančevo   Društvo  

Grad Pančevo i ove godine refundira novac za uvođenje gasnog priključka

Grad je raspisao Javni poziv za refundiranje dela sredstava utrošenih za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka za 2022. godinu.
Grad Pančevo i ove godine refundira novac za uvođenje gasnog priključka

FOTO: Grad Pančevo

U cilju poboljšanja kvaliteta ambijentalnog vazduha u gradu Pančevu, Programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2022. godinu planirana su podsticajna sredstva, za korišćenje gasa kao energenta, u iznosu od 5.500.000 dinara.

U ovoj godini navedena sredstva će se koristiti kao pomoć za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu, odnosno za sufinansiranje troškova tipskog kućnog gasnog priključka u toku 2022. godine, na taj način što će grad Pančevo refundirati deo sredstava utrošenih u te svrhe, u iznosu od 40.000 dinara.

Na javni poziv se mogu prijaviti građani, vlasnici individualnih objekata, sa teritorije MZ Gornji Grad, Strelišta, Starog Tamiša, Vojlovice, Topole, Tesle, dela Mise, dela Koteža, i dela teritorije MZ Centar u kojima je izgrađena i u upotrebi ulična gasna infrastruktura čiji je vlasnik mreže i distributer JP “Srbijagas”. Takođe je bitno i da su potpisali odgovarajući Ugovor o priključenju objekta na distributivnu gasnu mrežu sa JP “Srbijagas” u toku 2022. godine i uplatili u celosti sredstva JP “Srbijagas” za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka.

Građani koji su se opredelili za plaćanje gasnog priključka JP „Srbijagas“ u ratama nemaju pravo na refundaciju sredstava po ovom javnom pozivu.

Takođe, zainteresovani podnosilac zahteva ima pravo na refundaciju samo za jedan gasni priključak.

Zainteresovani građani koji ispunjavaju ove uslove mogu se obratiti Gradu Pančevu za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka, nakon čega će Grad Pančevo sa njima zaključiti ugovor i na tekući račun uplatiti 40.000 dinara.

Dokumentacija koju je potrebno podneti za javljanje na javni poziv je sledeća:

– Popunjen Zahtev za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka (obrazac traženog Zahteva se može preuzeti na sajtu Grada Pančeva ili preuzeti u Uslužnom centru grada Pančeva, Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo),
– Kopija Ugovora sa JP “Srbijagas”,
– Kopija priznanice kojom se dokazuje uplata u celosti za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka,
– Kopija ili očitana lična karta podnosioca,
– Kopija platne kartice za tekući račun.

Navedena dokumentacija može se podneti od 6. juna preko Uslužnog centra grada Pančeva, u Gradskoj upravi grada Pančeva, Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo, Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

Refundiranje sredstava zainteresovanim građanima, od strane grada Pančeva, vršiće se do utroška sredstava namenjenih za ovu svrhu, prema redosledu podnetih zahteva.

Više informacija i potrebni formulari nalaze se na sajtu Grada Pančeva.