Bela Crkva   Politika  

Bela Crkva: Održana 15. sednica Skupštine opštine

Skupština opštine Bela Crkva u četvrtak, 9. juna, održala je petnaestu redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Marjan Aleksić. Pred odobrnicima je bilo 5 tačaka dnevnog reda.
Bela Crkva: Održana 15. sednica Skupštine opštine

FOTO: Opština Bela Crkva

Odbornici su najpre razmatrali izveštaje o radu Javnih preduzeća za 2021. godinu čije je osnivač Opština Bela Crkva. Ove izveštaje prezentovao je Miroslav Stupar vd direktor DJUP“ Belocrkvanska jezera“, s obzirom da je došlo do statusne promene pripajanja javnih preduzeća. Stupar je istakao da su sva preduzeća u protekloj godini obavljala svoje aktivnosti i delatnosti u skladu sa svojim mogućnostima kao i ranijih godina.

Na dnevnom redu našli su se izveštaji o radu Vodoprivrednog društva i ustanova čiji je osnivač opština Bela Crkva za 2021.godinu. Nakon obrazloženja izveštaja od strane direktora, odbornici su ih jednoglasno usvojili.

Izveštaj o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja DJUP „Belocrkvanska jezera“ Bela Crkva za period od 01.01.2022. do 31.03.2022. godine, obrazložio je vd direktor Miroslav Stupar koji je naglasio da će se ovakvo izveštavanje nastaviti i u narednom periodu.

U okviru 4. tačke dnevnog reda odbornici su razmatrali Pretres predloga Odluke o pokretanju postupka za prenos osnivačkih prava nad Vodoprivrednim društvom „Ušće“ doo sa Opštine Bela Crkva na Republiku Srbiju.

„Dobili smo Odluku Skupštine društva „Ušće“ doo, gde oni predlažu osnivaču, odnosno Opštini Bela Crkva da se pokrene postupak prenosa osnivačkih prava sa Opštine Bela Crkva na Republiku Srbiju. U obrazloženju se novodi da je Vlada Republike Srbije još 2015. godine preuzela osnivačka prava svih drugih vojvođanskih vodoprivrednih društava i da bi bilo efikasnije da i mi kao poslednji u Vojvodini prenesemo osnivačka prava na Republiku Srbiju. Ovom Odlukom se pokreće taj postupak i dalje u saradnji s Republikom Srbijom trebalo bi da okončamo taj proces“, rekla je sekretar SO Bela Crkva, Jadranka Milosavljević.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost donetih odluka na petnaestoj sednici lokalnog parlamenta.

“U skladu sa zakonskom obavezom, danas smo razmatrali izveštaje o radu svih javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Bela Crkva, za 2021. godinu. Svi izveštaji su usvojeni jednoglasno, od strane 22 odbornika koliko ih je bilo prisutno na današnjoj sednici. Rad sednice je protekao u najboljem redu. Bilo je reči o predstojećem Belocrkvanskom karnevalu koji počinje 20.juna i trajaće sedam dana. Imaćemo goste iz zemlje i regiona, pozivamo sve da dođu u Belu Crkvu da se lepo provedu i uživaju u karnevalskoj povorci i programu koji je Opština Bela Crkva spremila tokom karnevalskih dana”, izjavio je Aleksić.