Bela Crkva   Društvo  

Bela Crkva: Dan otvorenih vrata održan u Tehničkoj školi "Sava Munćan"

Učenici završnih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva bili su gosti Tehničke škole „Sava Munćan“. U obilasku i razgovoru sa profesorima i učenicima ove škole mogli su da se upoznaju sa nastavom, smerovima i čitavim obrazovnim procesom.
Bela Crkva: Dan otvorenih vrata održan u Tehničkoj školi "Sava Munćan"

FOTO: Tehnička škola "Sava Munćan"

Za sledeću školsku godinu, Tehnička škola „Sava Munćan“ planirala je upis jednog četvorogodišnjeg odeljenja – tehničar drumskog saobraćaja sa 30 učenika. Odeljenje frizera sa 30 učenika u trećem stepenu, kombinovano odeljenje mehaničar motornih vozila 15 učenika i bravar-zavarivač sa 15 učenika. Takođe, planirali smo i odeljenje trgovac od 30 učenika“ – rekao je direktor Tehničke škole „Sava Munćan“ Željko Stamenković.

Osnovcima su, tokom obilaska škole, predstavljene pogodnosti i perspektive svakog od ovih zanimanja, a imali su priliku da se upoznaju i sa savremenim nastavnim sredstvima koja se koriste u procesu obrazovanja. Posetili su bravarsku i mehaničarsku radionicu škole, videli modele putničkih i teretnih vozila, njihovih motora i sklopova, oprobali se na simulatoru vožnje kamiona. Posebnu pažnju izazvale su „pijane naočare“ koje su im dočarale kako izgleda vožnja pod uticajem umora ili u pijanom stanju, kao i simulator čeonog udara automobila.

Učenici ove škole su veoma angažovani, kako u obrazovnom procesu, tako i učešćem u manifestacijama i brojnim akcijama u Beloj Crkvi. Oko 250 učenika iz opštine Bela Crkva i iz drugih mesta trenutno pohađa Tehničku školu „Sava Munćan“.