Opovo   Kultura  

Koncert klasične muzike u Kulturnom centru Opova 17. juna

U okviru projekta „Moneove muzičke boje“, na sceni Kulturnog centra Opovo, u petak, 17. juna od 20 časova, na programu je koncert klasične muzike.
Koncert klasične muzike u Kulturnom centru Opova 17. juna

FOTO: Pixabay

Projekat pod nazivom “Moneove muzičke boje” osmislila je mlada, izuzetno talentovana i perspektivna beogradska harfistkinja Irina Pejoska, koja već sa 19 godina ima bogatu muzičku karijeru i koja je okupila oko sebe isto toliko nadarene i ambiciozne studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji pre svega imaju ljubav prema muzici i muziciranju.

Na programu su dela Sen Sansa, Debisija, Turnijea i Ravela.

Želja ovih mladih umetnika je da se kroz proces izvođenja i profilisanim odabirom kompozicija i samog sastava instrumenata slušalac potpuno uvede u jedan bajkoviti svet pun boja, zvukova prirode i svega onoga što slušaoca opušta i umiruje. Harfa je inače instrument koji blagotvorno deluje na psihu ljudi, a njeni zvukovi gotovo uvek aludiraju na prirodu.

Projekat je sufinansiran i podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvođači: harfa: Irina Pejoska, flauta: Strahinja Radoičić, viola: Nemanja Adamović, prva violina: Nikola Božić, druga violina: Natalija Tatić, violončelo: Mateja Nikolić, klarinet: Vladimir Stanišić.