Kovin   Kultura  

Književne večeri u Kovinu i Pločici

Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin u saradnji sa izdavačkom kućom Otvorena knjiga organizuje ovog petka književno veče sa Tamarom Đenadić. U dvorištu ustanove sa početkom u 19 sati biće predstavljena knjiga „I ravnodušnost je ubila mačku“.
Književne večeri u Kovinu i Pločici

FOTO: Biblioteka Kovin

Nesvakidašnja zbirka priča “I ravnodušnost je ubila mačku” prenosi čitaoca iz okvira realnosti u niz krajnje netipičnih, a uvek nepredvidivih fantastičnih okruženja. Ipak, ovo udaljavanje od stvarnosti je samo prividno. Reč je, zapravo, o svojevrsnom “apstrahovanju” svakodnevice.

Tamara Đenadić rođena je 1980.god.u Beogradu, gde i danas živi sa suprugom Darkom i sinom Mihajlom. Osnovnu školu završila je kao nosilac Vukove diplome nakon čega završava i srednju ekonomsku školu. Osnovne studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega je otpočela svoju karijeru u bankarskom sektoru. 

Nikola Ljuboja, nakon Kovina i Bavaništa, nastavlja promociju svog romana „Putem za Kerasiju“ u Pločici. Književno veče biće održano sutra od 19 sati u ogranku biblioteke.