Kultura   Južni Banat   Opovo   Najvažnije  

Besplatan koncert za ljubitelje klasične muzike u Opovu ovog petka

Besplatan koncert za ljubitelje klasične muzike u Opovu ovog petka

FOTO: Glas Opova

 U okviru projekta „Moneove muzičke boje“, na sceni Kulturnog centra Opovo, u petak, 17. juna (20:00h), za ljubitelje klasične muzike na programu je besplatan koncert, koji je sufinansiran i podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Projekat pod nazivom “Moneove muzičke boje” osmislila je mlada, izuzetno talentovana i perspektivna beogradska harfistkinja Irina Pejoska, koja sa svojih 19 godina ima već bogatu muzičku karijeru i koja je okupila oko sebe isto toliko nadarene i ambiciozne studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji pre svega imaju ljubav prema muzici i muziciranju.

Na programu su dela Sen Sansa, Debisija, Turnijea i Ravela.

Želja ovih mladih umetnika je da se kroz proces izvođenja i profilisanim odabirom kompozicija i samog sastava instrumenata slušalac potpuno uvede u jedan bajkoviti svet pun boja, zvukova prirode i svega onoga što slušaoca opušta i umiruje. Harfa je inače instrument koji blagotvorno deluje na psihu ljudi, a njeni zvukovi gotovo uvek aludiraju na prirodu.

Izvođači: harfa: Irina Pejoska, flauta: Strahinja Radoičić, viola: Nemanja Adamović, prva violina: Nikola Božić, druga violina: Natalija Tatić, violončelo: Mateja Nikolić, klarinet: Vladimir Stanišić.

 

Izvor: Glas Opova