Južni Banat   Plandište  

Banatski Sokolac: "Rockvillage” 12. i 13. avgusta

Ove godine Čuveni festival muzike “Rockvillage” održava se u Banatskom Sokolcu 12. i 13. avgusta.
Banatski Sokolac:  "Rockvillage” 12. i 13. avgusta

FOTO: Rockvillage.org

Ovaj dvodnevni muzički festival , 

 se još od 2005. godine svakog avgusta, tradicionalno organizuje u

 Banatskom Sokolcu, nadomak Plandišta.

 

Na ovom festivalu zastupljeni su različiti stilovi a među njima su rock, reggae, blues, kao i funk muziku, ali ne beži ni od elektronskog zvuka.

 

Ovaj festival je uvek bogatog programa, pa samim tim na njemu nastupaju različita imena. Neka su poznata neka ne ali od kad postoji Rockvillage je uvek bio slobodan za sve i ulaz se nikad nije naplaćivao.

 

 

Takođe, o Rockvillage-u se uvek priča i kao o festivalu u okviru kojeg je 2008. godine podignuta statua Boba Marlija, prva u Evropi i to upravo u školskom dvorištu u kojem se festival održava. Legenda kaže da ne postoji posetilac, a ni izvođač koji je posetio Rockvillage, a da se nije slikao pored ove statue.

 

Kamp koji se organizuje u okviru festivala je, takođe, besplatan, a redovne posetioce svake godine čine i velike grupe bajkera. Tokom oba dana festivala, aktivna su dva stejdža. Prvi, veliki, Main Stage, u drugi, manji, Sound System Stage, rezervisan za ljubitelje elektronskog i drugog zvuka, za koji su zaduženi razni DJ-evi, od kojih su neki već postali i rezidenti festivala.