Vršac   Društvo   Najvažnije  

Vršac: Besplatne karte za decu sa smetnjama u razvoju za gradski olimpijski bazen

U cilju podsticanja aktivne inkluzije kroz podršku i dodatnu pomoć za aktivno uključivanja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u sve društvene aktivnosti, za najmlađe i najosetljivije društvene grupe – decu sa smetnjama u razvoju iinvaliditetom, ove godine grad Vršac obezbediće bespaltne katre za gradski olimpijski bazen u Vršcu.
Vršac: Besplatne karte za decu sa smetnjama u razvoju za gradski olimpijski bazen

FOTO: Pixabay

Za dobijanje propusnice potrebno je da roditelj ili drugi zakonski zastupnik podnese zahtev za izdavanje propusnice sa potrebnom dokumentacijom ( mišljenjem Interresorne komisije Grada Vršca ili odgovarajućom medicinskom dokumentacijom). Zahtev sa potrebnom dokumentacijom podnosi se u zgradi isturenog Odeljenja za društvene delatnosti u Dvorskoj 50.

Takođe besplatne karte za bazen biće omogućene za decu lica koja su ostvarila status ratnih vojnih invalida i decu lica koja su ostvarila status borca. Zahtev za izdavanje besplatne karte za bazen potrebno je da podnesu roditelji uz odgovarajuće rešenjem o ostavrenom statusu ratnog vojnog invalida ili statusa borca. Zahtev se podnosi u kancelariji za boračko-invalidsku zaštitu Odeljenja za društvene delatnosti.

Besplatnim kartama za bazen biće nagrađeni i đaci generacije, kao i učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostavrili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.