Južni Banat   Plandište  

Zakazana sednica Skupštine opštine Plandište

Osamdeset treća sednica Opštinskog veća opštine Plandište zakazana je za četvrtak, 23.06.2022. godine.
Zakazana sednica Skupštine opštine Plandište

FOTO: Opština Plandište

Na dnevnom redu predstojeće sednice je ukupno 41 tačka. Većnici će prvo razmatrati predlog Odluke o Završnom računu budžeta opštine Plandište za 2021. godinu a nakon toga i predlog Odluke o usvajanju etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave kao i utvrđivanje Predloga odluke i izmeni Osnivačkog akta Kulturno-obrazovnog centra. Na dnevnom redu predstojeće sednice su i izveštaji o radu i finasijskom poslovanju za 2021. godinu, Istorijskog arhiv Bela Crkva, Narodne biblioteke Plandište, Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište, Doma zdravlja „1. Oktobar“ Plandište, Centra za socijalni rad Plandište, Crvenog krsta Pandište, OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, „Jovan Sterija Ppopović“ Velika Greda i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica i Predškolske ustanove „Srećno detinjstvo“. Slede i Izveštaji o radu i finansijski izveštaji za prošlu godinu svih mesnih zajednica, MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, MZ Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica.

Većnici će razmatrati i Izveštaje o radu saveta za zdravlje opštine Plandište, Izveštaj o implementaciji Plana javnog zdravlja o sprovedenim aktivnostima u 2021. godini a nakon toga će utvrđivati šest predloga Rešenja o otuđivanju nepokretnosti javne svojine, četiri u Plandištu i po jedo rešenje u Dužinama i Kupiniku. Utvrđivaće se i predlog Rešenja za izmenu Rešenja Ministarastva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije kao Predlog zaključka Procene rizika od katastrofa opštine Plandište.

Na predstojećoj 83. sednici Opštinskog veća razmatraće se i predlozi Rešenja koji se tiču praćenja buke, kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Plandište i obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije.

Poslednja tačka su tekuća pitanja.