Ekonomija   Društvo   Najvažnije  

Pokrajinska vlada: Devet miliona dinara za program Crvenog krsta Vojvodine

Za program Crvenog krsta Vojvodine Pokrajinska vlada je izdvojila devet miliona dinara. Sredstva će biti usmerena na sedmodnevni odmor i oporavak oko 500 dece iz socijalno ugroženih porodica iz AP Vojvodine.
Pokrajinska vlada: Devet miliona dinara za program Crvenog krsta Vojvodine

FOTO: Pokrajinska Vlada

U toku letnjeg raspusta, beca će boraviti u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine u Bačkoj Palanci, Vršcu i  Bačkom Monoštoru, gde će biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica.

 

Neke od tema radionica biće zaštita od trgovine ljudima, zdravstveno preventivne aktivnosti, prednosti obrazovanja u cilju osnaživanja dece i drugo. Korisnici programa će imati priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći, a akcenat će biti i na socijalizaciji i razvoju solidarnosti.

Određeni broj dece sa Kosova i Metohije trebalo bi da se priključi mališanima iz AP Vojvodine.

 

Sredstvima Pokrajinske vlade obnovljene su i opremljene ustanove Crvenog krsta i odmarališta za decu iz ugroženih porodica u Bačkoj Palanci, Bačkom Monoštoru i Vršcu.

 

Doneto je i rešenje da se Crvenom krstu Vojvodine usmeri i 1,6 miliona dinara za realizaciju trodnevne edukacije volontera iz različitih oblasti delovanja te organizacije.