Društvo   Vršac  

Vidovdanski turnir organizacije invalida rada održan u Vršcu

Vršačka organizacija invalida rada, u saradnji sa Savezom invalida rada Vojvodine, održala je tokom vikenda u svojim prostorijama Vidovdanski sportski turnir.
Vidovdanski turnir organizacije invalida rada održan u Vršcu

FOTO: Grad Vršac

Turnir se tradicionalno organizuje početkom jula. Učesnici turnira bile su srodne organizacije u okviru Saveza invalida rada iz Pančeva, Kovačice, Bele Crkve, Plandišta i organizacija invalida rada Vršac kao domaćin turnira. Takmičenje članova udruženja organizovano je u pikadu, visećoj kugli i golićima.

Događaju je prisustvovala, članica Gradskog veća za socijalna pitanja Maja Ristić Lažetić, koja je gostima poželela dobrodošlicu u naš grad, uspešno takmičenje i prijatno druženje.

“Lokalna samouprava kontinuirano podržava rad i aktivnosti udruženja iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite kroz finansiranje njihovih programa putem Javnog konkursa koji se realizuje dva puta godišnje, kao i kroz organizovanje manifestacija, raznih svečanosti, stručnih tribina, preventivnih zdravstvenih pregleda, obeležavanje važnih datuma i drugih aktivnosti, u cilju unapređenja kvaliteta i uslova života naših osetljivih društvenih grupa”, izjavila je Ristić Lažetić.