Bela Crkva   Kultura  

Promocija zbirke pesama Saška Jovanovića u Beloj Crkvi

Promocija zbirke poezije „Gospodar vreme“, autora Saška Jovanovića održana je u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi.
Promocija zbirke pesama Saška Jovanovića u Beloj Crkvi

FOTO: Narodna biblioteka Bela Crkva

“Drago mi je što treći put imam čast da pozdravim sve prisutne, goste, prijatelje, ljubitelje poezije i sve vas koji ste svojim dolaskom uveličali naš kratki jednočasovni susret i gradu podarili skromni kulturni događaj. Zahvalio bih se Narodnoj biblioteci i predsednici opštine Violeti Simić što su mi omogućili da zbrirka poezije ugleda svetlost dana”, izjavio je Saško Jovanović.

Nadahnut prirodom, ljubavlju prema ravnici, nostalgijom za starim vremenima, autor je napisao mnogo lepih stihova, koje je čitao i Siniša Marković uz muzičku pratnju na gitari Zore Kamber.

Na pitanje zašto zbrika nosi naziv “Gospodar vreme” autor je rekao da je vreme gospodar svega i svakoga, živog i neživog.

“Bez njega ne znam kako bi bilo. Vreme mora, dato je da bi prolazilo. Ne može čovek da bude gospodar vremena, može da bude gospodar trenutka i ponekih događaja. Možda je izbor ove večeri ispao takav da je naglasak na prošlom, inače u knjizi možete naći i veselije pesme i ljubavne, ali ovo veče je bilo posvećeno prošlosti”, istakao je Jovanović.

Sa pesmom “Minuti i sati” Saško Jovanović osvojio je treće mesto na međunarodnom takmičenju u Zagrebu.

Saško Jovanović je rođen 1949. godine u Beloj Crkvi. Studirao je u Beogradu i Sarajevu, a za sebe kaže da je osim nekoliko proputovanja po svetu, čitav život proveo u Beloj Crkvi.