Vršac   Društvo  

Vršac: Letnji kamp u odmaralištu Crvenog krsta za decu sa Kosova i Metohije

U odmaralištu Crvenog krsta na Vršačkom bregu boravi 65 mališana.
Vršac: Letnji kamp u odmaralištu Crvenog krsta za decu sa Kosova i Metohije

FOTO: Grad Vršac

Boravak dece sa Kosova i Metohije realizuje se u okviru programa Crvenog krsta. Odmor i oporavak socijalno ugrožene dece finansira Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Decu su posetile članica Gradskog veća Vršca za socijalnu politiku Maja Ristić Lažetić i v.d. direktorka Centra za socijalni rad Mirjana Knežević, u prisustvu sekretara Crvenog Krsta Vršac Suzane Cvetanović.

Tom prilikom deci su poželele dobrodošlicu i prijatan boravak, mnogo pozitivnih iskustava, novih prijateljstava i druženja uz aktivan odmor i sadržaje koji će za njih biti organizovani tokom sedmodnevnog kampa na vršačkom bregu.

“U istom periodu, u organizaciji Grada Vršca, Centra za socijalni Vršca i Crvenog krsta Vršac, deca iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije grada Vršca, učenici osnovnih škola takođe će boraviti na kampu Odmarališta Crvenog krsta. Tokom boravka, deci će biti organizovani bogati sadržaji, rekreativne, sportske, kreativne i edukativne radionice. Takođe, deca će biti u prilici da se druže, šetaju u prirodi, upoznaju nove vršnjake iz različitih delova zemlje, razmene iskustva i prošire svoja prijateljstva. Tokom celokupnog, sedmodnevnog boravka obezbeđen je stručan nadzor pedijatra i vaspitača”, izjavila je Marija Ristić Lažetić.