Kovin   Društvo  

Osnovci "Zmajeve" škole u Kovinu osvojili dve nagrade na Pedagoškoj olimpijadi

I ove godine kovinska “Zmajeva” osnovna škola uspešno je učestvovala na međunarodnoj Pedagoškoj olimpijadi u Moskvi, u kategoriji „Nauka oko nas – srednje i visoke škole“.
Osnovci "Zmajeve" škole u Kovinu osvojili dve nagrade na Pedagoškoj olimpijadi

FOTO: Pixabay

Reč je o velikom onlajn konkursu koji pruža nastavnicima i studentima pedagoških obrazovnih ustanova sveta priliku da pokažu svoja postignuća u nastavi i kreativnosti.

Svi radovi postaju deo velikog repozitorijuma nastavnih materijala na internetu.

Ove godine, u velikoj konkurenciji “Zmajevci” su osvojili dve prestižne nagrade: drugo mesto u nominaciji “Projektne aktivnosti u srednjoj i višoj školi” za konkursni rad “Ornamentika u srpskoj sakralnoj arhitekturi” i drugo mesto u nominaciji umetničke fotografije za rad “Kružna duga” snimkom retkog optičkog efekta iz oblasti fizike.

“S obzirom na različite nazive nivoa u obrazovnim sistemima u Ruskoj Federaciji i Republici Srbiji, naši stariji razredi osnovne škole odgovaraju srednjoj školi, što je prema propozicijama ispoštovano. To je veliko priznanje i podstrek za dalju saradnju i rad na istraživanju i unapređenju nastavne prakse”, izjavio je autor i koordinator nagrađenih aktivnosti, profesor Dejan Kreculj, pedagoški savetnik.