Kovin   Društvo  

Kovin raznovrsnim programom obeležio svoju slavu

Rezanjem slavskog kolača 25. jula u Galeriji Centra za kulturu Kovin počeo je program posvećen obeležavanju slave Kovina - Sabora svetog arhangela Gavrila.
Kovin raznovrsnim programom obeležio svoju slavu

FOTO: TOO Kovin

Sveti čin rezanja kolača obavili su sveštenici parohije kovinskog Hrama Sabora svetih arhangela Gavrila i Mihajla i Svetog Stefana Dečanskog u prisustvu članova saveta Prve i Druge MZ Kovin, predstavnika organizacija, udruženja, lokalne samouprave i građana.

U ime domaćina slave, prisutne je obraćanjem pozdravio zamenik predsednika Saveta Prve MZ Kovin, Dragoslav Mirković.
U nastavku programa za dobru atmosferu pobrinuli su se MD “Kovinski bećari” i KUD „Mladost“ Kovin.

U pešačkoj zoni u centru Kovina, uz podršku Opšteg udruženja preduzetnika, tokom dana 26. jula su bili postavljeni prodajni štandovi, te su sugrađani sa svojim gostima mogli da ih obiđu i kupe po neki suvenir ili neke od proizvoda Udruženja „Vredne ruke žena Kovina“ koje su predstavile, raznovrsnu ponudu gastronomskih proizvoda i ručnih radova.

Centar za Kulturu Kovin i Turistička organizacija opštine Kovin, od 10 do 20 sati organizovala je „Portret Kovina“, gde su posetioci bili u prilici da se prvi put na ovakav način fotografišu, odmah dobiju svoj primerak slike a ujedno sve fotografije su se prikazivale na bilbordu i kasnije će naći svoje mesto na izložbi koja će nakon toga biti u Arhivu fotografije pod nazivom „Kovinska slava 2022“.

Za ovu ideju najveće zasluge svakako ima Milan Živković – majstor fotografije, kao i Nemanja Živković – profesor fotografije i Mina Petrović – student fotografije koji su učestvovali u realizaciji ove interesantne akcije.

U okviru muzičkog programa 26. jula od 20:30 časova organizovan je rok koncert gde su se predstavili Neša Tvins i grupa „Kerber“.

Ovaj koncert je bio uvod u Kovinsko kulturno leto u okviru kojeg će se svakog vikenda do kraja avgusta predstaviti različiti muzički pravci i programi.

Ovog vikenda, u subotu i nedelju, biće organizovana 4. Manifestacija „Nek zvone tambure“ gde će svoje muzičko umeće predstaviti tamburaški ansambli.