Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Radovi u srednjim školama u Pančevu u toku

I ovog raspustau toku su radovi u srednjim školama u Pančevu . Tim povodom članica Gradskog veća za obrazovanje obišla je gimnaziju “Uroš Predić” u Pančevu.
Radovi u srednjim školama u Pančevu u toku

FOTO: Gimnazija "Uroš Predić" Pančevo

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, obišla je srednje škole na teritoriji Pančeva kako bi obišla radove koji se trenutno izvode.

„Vreme školskog raspusta, odnosno vreme kada nisu tu ni učenici ni nastavnici, koristi se za saniranje prostora škola, kako bi spremno dočekali novu školsku godinu. Iz budžeta grada Pančeva je ove godine izdvojeno 9.400.000 dinara za tekuće održavanje za osam srednjih škola. Najčešći radovi u srednjim školama jesu sanacija fiskulturnih sala i uređenje školskih dvorišta, reparacije i farbanje ulaznih vrata, delova fasade, zidova u školi, sanacija krovova i radovi na sanitarnim čvorovima. Većina ovih radova je u toku i svakako će se završiti do početka nove školske godine,“izjavila je Tatjana Božić.

Tokom obilaska, Tatjana Božić je posetila Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu, jednu od najstarijih prosvetnih institucija u Srbiji.

Zgrada Gimnazije i zgrada fiskulturne sale, koja je njen sastavni deo su utvrđeni za spomenik kulture odlukom o utvrđivanju Vlade Republike Srbije 1997. godine. Gradnja zgrade Gimnazije započeta je 1887. godine, završena je sledeće godine, kada je sagrađena i fiskulturna sala.

Grad Pančevo je u svom budžetu predvideo finansijska sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji sportske sale sa pomoćnim objektom u Gimnaziji koji su bili neophodni. Izdvojena sredstva tokom ove godine iz budžeta Grada za tekuće održavanje Gimnazije „Uroš Predić“ su za saniranje krova na glavnoj zgradi, za rekonstrukciju sportske sale i molersko-farbarske radove.